Na 9. Centropol plesu severočeských patriotů se vydražil dres Petra Čecha

14. 2. 2018


Na  9. Centropol plesu severočeských patriotů se vydražil dres za 50 tisíc korun fotbalové legendy a současného gólmana Arsenalu Petra Čecha. Výtěžek dražby zajistí měsíční rehabilitační léčbu čtyřleté Leonky, která je stižena dětskou mozkovou obrnou.
Součástí  9. Centropol Plesu severočeských patriotů, tedy vrcholu plesové sezony v Ústí nad Labem, byla v sobotu 10. února 2018 dražba dresu fotbalové legendy a současného brankáře anglického Arsenalu Petra Čecha. Její výtěžek poputuje opět na charitu - získaných 50 tisíc korun zajistí měsíční lázeňskou péči „Moc si toho vážím. Jsem strašně dojatá,“ uvedla babička Leonky, která se o holčičku stará od narození. Prostředky pro specializovanou péči zajišťuje pro Leonku Nadační fond Energie pomáhá. Založili ho majitel společnosti Centropol, předního dodavatele elektřiny a plynu v ČR, Aleš Graf společně se svou manželkou, operní pěvkyní Lenkou Graf. Právě její zásluhou proběhly loni dva předvánoční benefiční koncerty v ústeckém kostele sv. Vojtěcha, díky nimž se podařilo shromáždit peníze na čtyřtýdenní léčebný pobyt Leonky v Lázních Klimkovice. Další akcí byla dražba dresu Petra Čecha.
„Slíbili jsme, že Leonce budeme pomáhat. Získané prostředky za vydražený dres jsou toho součástí,“ uvedl manažer vnějších vztahů a mluvčí Centropolu Aleš Pospíšil.

Příběh malé Leonky je skutečně pohnutý. Narodila se extrémně předčasně, už ve 23. týdnu těhotenství. Po porodu vážila jen o malinko víc než půl kilogramu. Diagnóza byla neúprosná – dětská 
mozková obrna. Šance na přežití byla pramalá. Paní Plintová, babička Leonky, se však s nepříznivou prognózou lékařů nesmířila. Díky ní Leonka svůj boj o přežití vyhrála. Babička s ní neúnavně cvičí a Leonka dělá pokroky, a to i díky lázeňské léčbě a podpoře Nadačního fondu Energie pomáhá.


Reportáž z 9. Plesu severočeských patriotů