Mgr. Lenka Graf

12. 9. 2017


Lenka Graf je česká umělkyně, mecenáška, matka a manželka úspěšného podnikatele.

Vzdělání

Lenka Graf vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, obor Učitelství, aprobace český jazyk – hudební výchova, následně studovala pražskou HAMU.

Osobní život

Lenka Graf je rodačka z Ústí nad Labem, stejně jako její manžel.

Na konci středoškolských studií se seznamuje s vysokoškolákem Alešem - od té doby jsou spolu (už 25 let).

Na přelomu tisíciletí je Lenka paní učitelkou na základní umělecké škole, stává se matkou dcery a zakrátko i syna.

Lenka se sama vrhá na podnikání, úspěšně – její módní butikové obchody mají své zákazníky v několika pražských obchodních centrech.

Přichází celosvětová hospodářská krize, Lenka po zralé úvaze prodává svůj úspěšný byznys, manželé dávají hlavy dohromady – stěhují se do Spojených států, píše se rok 2008.

Děti se stávají americkými školáky, o prázdninách dohánějí v rodném Ústí českou výuku, Lenka plní zprvu především úlohu „24/7 servismanky“ své rodiny, brzy se ale začíná věnovat zpěvu a prohlubuje své hudební vzdělání.

Dobročinnost

Ve Spojených státech se Lenka stále více zapojuje do místní komunity a přemýšlí, které prvky amerického života lze přenést do rodného Česka; právě jejich vztah k místu, ve kterém žijí a přirozená potřeba úspěšných pomáhat méně šťastným, jsou pro ni nejvíce inspirující.

Lenka spolupracuje s českými nadacemi, pořádá charitativní akce, které úspěšně spojuje se svou původní profesí a celoživotním koníčkem – hudbou, organizuje koncerty, do Ústí nad Labem díky ní přijíždějí celosvětově uznávané hvězdy...

Všemu je třeba dát ještě vyšší řád a smysl – Lenka zakládá Nadační fond Energie pomáhá, manžel stojí po jejím boku, Centropol bude podporovat každou smysluplnou aktivitu fondu.