Leonka dostala pod stromeček léčebnou rehabilitaci za 55 020 Kč

27. 12. 2017, Ústí nad Labem


Krásným vánočním dárkem obdarovala letos nemocnou tříletou Leonku zakladatelka Nadačního fondu Energie pomáhá Lenka Graf. Při závěrečném adventním koncertu na ústeckém Lidickém náměstí 23. prosince předala její babičce - Marcele Plinkové - šek, který holčičce umožní měsíční neuro-rehabilitační léčbu v klimkovických lázních.
„Máme radost, že můžeme pomoci. Budeme vývoj Leonky sledovat a těšit se z jejích pokroků,“ uvedla Lenka Graf.

Děvčátko se narodilo už ve 23. týdnu těhotenství, což je extrémně předčasné. Svůj boj vyhrála, žije, ale s velkým zdravotním hendikepem. Má diagnostikovanou dětskou mozkovou obrnu a nepohyblivost. Rodina se se situací nesmířila a s Leonkou pravidelně cvičí. Pokroky se dostavily, leč potřebné jsou další rehabilitace a léčebné lázeňské pobyty.

Lenka Graf, manželka majitele společnosti Centropol Aleše Grafa, se Leonku rozhodla podpořit uspořádáním dvou charitativních koncertů v ústeckém Kostele sv. Vojtěcha, kam přijali pozvání houslový virtuos Jaroslav Svěcený či Yvetta Blanarovičová. Výtěžek z části vstupného směroval právě na šek Leonce. Finančně přispěl také Centropol a složili se na ni dokonce samotní zaměstnanci firmy.

„Je to pro nás velký dar. Díky pomoci můžeme být v lázních, Leonku čeká neuro-rehabilitační léčba pomocí kosmického oblečku. Cvičíme a dál hledáme pomoc,“ řekla Marcela Plinková. „Jsem Centropolu vděčná. Firma navíc slíbila, že to nebyla poslední pomoc naší holčičce,“ dodala Leončina babička.